ניתוח אף הוא ניתוח נפוץ מאוד, אך הוא גם ניתוח מורכב שדורש מהמנתח מיומנות גבוהה, ידע רב וניסיון רחב מאוד. במהלך הניתוח, המנתח צריך לדעת בדיוק מה הוא עושה ולהסתמך על ניסיון באלפי ניתוחים, בכדי שהתוצאות יהיו לשביעות רצונו של המטופל. חשוב לדעת שכ-5% מהאנשים שעוברים ניתוח אף יצטרכו ניתוח תיקון כשנה לאחר הניתוח הראשון. זאת בשביל לתקן בעיה שנוצרה כתוצאה מהניתוח, או בכדי לתקן את המראה של האף.
שיטות ניתוחיות
טכניקה סגורה – רוב ניתוחי האף נעשים בטכניקה זאת, מכיוון שהיא פחות מסובכת ומסוכנת והצלקות הן פנימיות בלבד (כך שלרוב לא נשארת צלקת חיצונית). המנתח חושף את שלד האף ע"י יצירת מרווח קטן בין העור ובין העצם והסחוס. אז הוא משייף את הסחוס, מעצב ושובר את העצם אם יש בכך צורך. בסופו של דבר מחזיר המנתח את העור למקומו.
טכניקה פתוחה – שיטה זאת משמשת לניתוחים מורכבים יותר מכיוון שהיא יותר מסובכת ויש סיכוי רב לסיבוכים. בנוסף, תקופת ההחלמה ארוכה יותר. בטכניקה זאת נעשים חתכים פנימיים כמו גם חתכים חיצוניים, ולכן נשארת גם צלקת חיצונית לאחר הניתוח. בעיה נוספת היא שבטכניקה זאת קשה בדרך כלל לצפות מראש בדיוק איך תהיה התוצאה האסתטית הסופית.
סיבוכים אפשריים
בכל ניתוח יש סיכוי לסיבוכים, וכך גם בניתוח אף. זהו לא ניתוח פשוט ועל כן חשוב במיוחד שתבחרו במנתח מנוסה מאוד. הנה כמה דוגמאות לסיבוכים אפשריים:
צלקת – אמנם בניתוח סטנדרטי בטכניקה סגורה לא אמורה להיווצר צלקת חיצונית, אך לעתים נוצרת בליטה בצד החיצוני כתוצאה מהצלקת הפנימית. על פי רוב, הצלקת נוצרת במקרים של ניתוח בטכניקה פתוחה והיא דקה (אם כי מראה הצלקת תלוי בעור, ותהליך ההחלמה המשתנה מאדם לאדם).
אובדן תחושה ו/או פגיעה בחוש ריח – סיבוך זה משמעו שכתוצאה מהניתוח עלולים לעבור מספר חודשים שבהם לא תהיה לכם תחושה באזורים מסוימים באף. סיבוך נוסף אך נדיר מאוד הוא שתתקשו לחוש ריחות מסוימים. בדרך כלל גם תופעה זאת עוברת לאחר מספר חודשים.
זיהום – מדובר בתופעה די נדירה, אך עם זאת זיהום הוא עדיין סיבוך שעלול להיווצר.
מנתחים פלסטייםhttp://www.estetic.co.il